От Фермата до Вашата Маса
Традиция, Качество и Вкус
Животновъдство
Фуражопроизводство
Отглеждаме 25 000 декара собствена и арендована земя в най-плодородните землища на България - Добруджанските полета. Засяти с първокласни семена и качествено обгрижвани от нашите аграрни специалисти земите ни се отблагодаряват с високо качество на ожънатата продукция. Складираме я в добре вентилирани силози, с което осигуряваме доброто съхранение на фуражните суровини. Произведения собствен фураж преработваме в смески и използваме за балансираното хранене на животните, които отглеждаме в собствени ферми в селата Ветрен и Попина. Силата, енергията и магията на нашите земи допринасят за специфичните вкусови качества на произведената в Добруджа продукция. Именно те дават отражение над неповторимият вкус на месото, което добиваме от нашите животни.
Месопреработка
Чрез стриктния контрол на качеството гарантираме на нашите клиенти , че сме отговорни за всеки един продукт, излизащ на пазара под бранд МЕСОНИ. Към 2019г. капацитета на нашата месопреработка е 10т. на ден. Непрекъснатата модернизация на технологичното оборудване във фабриката ни прави конкурентно способни на българския пазар. Всички наши колбаси произведени от свинско, телешко и говеждо месо са с вложени суровини от животни родени, отгледани и заклани в България. Всеки един от тях е направен ръчно от наши свежи меса, гарнирани с балансирани подправки и голямата ни любов. Вкусът на „Месони" ни връща блажния спомен за отдавна отминалите дни, когато нашите деди произвеждаха натурално чисти и неповторимо вкусни бутикови и мераклийски мезета.
Кланица Месони
През 2016г. построихме най-голямата кланица в Североизточна България, изградена по Европейски проект с линия за клане на свине, едър и дребен рогат добитък. Чрез изследването на месото в собствена лаборатория гарантираме качеството му.